- Podpora imunity pre pokojnú jeseň
- Staňte sa členom jedinečného klanu! Na Slovensko prichádza Clan Campbell.
- Zima prichádza, vaše vlasy ale nemusia trpieť!
- Aká bude farba roka 2025? Oceníte ju v jedálňach, obývačkách aj spálňach
- Nová séria spotrebičov Electrolux, ktorá sa postará o vašu bielizeň – starajte sa o to, na čom vám záleží
Mrkvové muffiny
stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: 12 kusov
Na cesto:
2 vajcia
120 g trstinového cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
½ KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker
1 PL javorového sirupu
100 ml oleja
180 g polohrubej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
3 stredne veľké mrkvy
70 g vlašských orechov
Na krém:
200 g nátierkového masla
90 g práškového cukru
1 KL javorového sirupu šťava z ½ citróna
50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
2. Muffiny necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.
4. Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
TIP:
Do cesta môžeme pridať korenie, napr. mletý kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.